NVVE

Waarom is een wilsverklaring een belangrijk document?

U kunt uw wensen over uw levenseinde vastleggen in een wilsverklaring. Bijvoorbeeld of u bij ondraaglijk lijden voor euthanasie aanmerking wilt komen. Of welke medische behandelingen u in bepaalde situaties wel of niet meer wil. En wie er namens u uw wensen kenbaar mag magen als u dat zelf niet meer kan.
Het is belangrijk vast te leggen hoe u uw levenseinde voor u ziet. Zowel voor uzelf als voor uw arts en uw naasten. Praat er met hen over. Zo weten zij wat uw wensen zijn. En u hoort van hen of en hoe zij daarin iets voor u kunnen betekenen. Een helder geformuleerde wilsverklaring helpt om over uw wensen in gesprek te gaan.

Vragen hierover? Laat u op zaterdag 6 oktober informeren.

Op de dag van de Wilsverklaring is de NVVE in alle 12 provinciehoofdsteden aanwezig met een Informatiepunt Wilsverklaringen.
Tussen 12.00 en 17.00 uur is iedereen welkom.
Loop binnen bij een informatiepunt bij u in de buurt.
Voor deskundig advies, een korte informatieve lezing, een persoonlijk gesprek of een brochure.
Het programma is overal identiek:

Doorlopend: Informatiestand en beschikbaarheid van NVVE consulenten voor advies en een persoonlijk gesprek.

13.00, 14.00 en 15.00 uur Korte lezing (steeds dezelfde) over wat een wilsverklaring is, welke er zijn, wat je ermee kunt regelen, de rechtsgeldigheid van wilsverklaringen, wat erin moet staan en wat je ermee moet doen als hij eenmaal opgesteld is.
Er is speciale aandacht voor het belang van een wilsverklaring bij dementie.
Na de lezing is er ruim gelegenheid voor het stellen van vragen.

Moet ik mij opgeven?

We stellen het op prijs als u zich opgeeft als u één van de lezingen wilt bijwonen maar het is niet noodzakelijk.
Geeft u zich op dan ontvangt u gratis 1 set blanco wilsverklaring en een toepasselijke attentie. De wilsverklaringen van de NVVE zijn normaal gesproken exclusief voor leden.

Aanmelden (niet verplicht)

Waar kan ik terecht?

Alle locaties zijn zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar. Klik voor de adresgegevens, de routebeschrijving en aanmelden (optioneel) op de stad waar u op zaterdag 6 oktober een informatiepunt wilsverklaringen wilt bezoeken.

Nu al informatie over wilsverklaringen nodig?

Op de website van de NVVE kunt u lezen waar u aan moet denken bij het verwoorden van uw wensen in een wilsverklaring en het bespreken ervan met arts en naasten. We onderscheiden het euthanasieverzoek, het behandelverbod en de volmacht. De informatie op de website kan u helpen uw vragen voor de Dag van de Wilsverklaring voor te bereiden.

Bent u lid van de NVVE?

Dan kunt u met uw vragen altijd op afspraak terecht bij een gratis Spreekuur Wilsverklaringen op één van de 40 spreekuurlocaties. Maar u bent natuurlijk ook van harte welkom op zaterdag 6 oktober.

Lid worden?

Hier vindt u alle informatie.

Over de NVVE

De NVVE is er voor iedereen die waardig wil sterven. Wij willen een optimale uitvoering van de euthanasiewet, vooral voor groepen die in de praktijk geen hulp krijgen, zoals mensen met dementie, chronisch psychiatrische patiënten en ouderen die vinden dat hun leven voltooid is.

Het Adviescentrum van de NVVE staat altijd voor zijn leden klaar. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar voor al uw vragen over het (naderend) levenseinde.

Lees verder