NVVE

Een wilsverklaring is een  belangrijk document

Leg uw wensen over uw levenseinde vast in een wilsverklaring. Bijvoorbeeld of u in bepaalde situaties nog behandeld wil worden. Of dat u bij ondragelijk lijden voor euthanasie in aanmerking wil komen. Een wilsverklaring is een  belangrijk document. Zowel voor uzelf als voor uw arts en uw naasten. Praat er met hen over. Zo weten zij wat uw wensen met betrekking tot uw levenseinde zijn. En u hoort van hen of en hoe zij daarin iets voor u kunnen betekenen. Een helder geformuleerde wilsverklaring helpt om over uw wensen in gesprek te gaan.

Dag van de Wilsverklaring: laat u informeren!

Op de Dag van de Wilsverklaring is de NVVE in alle 12 provinciehoofdsteden aanwezig met een Informatiepunt Wilsverklaringen.

Vragen over wilsverklaringen? Informatie of advies nodig? Loop op zaterdag 6 oktober binnen bij een informatiepunt bij u in de buurt. Laat u tijdens een korte lezing bijpraten over alles wat u over wilsverklaringen moet weten. Behoefte aan een persoonlijk gesprek over wilsverklaringen? Onze consulenten staan die dag voor u klaar.

Houd deze website in de gaten

Op deze plek ziet u binnenkort waar u ons op 6 oktober kunt vinden.
We kunnen u ook per mail op de hoogte houden van de locaties en activiteiten op die dag.
Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief over de Dag van de Wilsverklaring.

Nu al informatie nodig over wilsverklaringen?

Op de website van de NVVE kunt u lezen waar u aan moet denken bij het verwoorden van uw wensen in een wilsverklaring en het bespreken ervan met arts en naasten. We onderscheiden het euthanasieverzoek, het behandelverbod, de volmacht en de niet-reanimerenpenning. Daarnaast kunt u specifieke aanvullingen opstellen met betrekking tot dementie en voltooid leven. De informatie op de website kan u helpen uw vragen voor de Dag van de Wilsverklaring voor te bereiden.

Lid van de NVVE?
Dan kunt u met uw vragen nu al terecht bij een gratis Spreekuur Wilsverklaringen bij u in de buurt. NVVE leden kunnen hier zowel algemene informatie als persoonlijk advies krijgen over het opstellen en bespreken van wilsverklaringen. Ook kunnen al opgestelde wilsverklaring met een NVVE consulent worden doorgenomen.
NVVE leden kunnen hun wilsverklaringen gratis downloaden

Lid worden?
Hier vindt u alle informatie
.

Over de NVVE

De NVVE is er voor iedereen die waardig wil sterven. Wij willen een optimale uitvoering van de euthanasiewet, vooral voor groepen die in de praktijk geen hulp krijgen, zoals mensen met dementie, chronisch psychiatrische patiënten en ouderen die vinden dat hun leven voltooid is.

Het Adviescentrum van de NVVE staat altijd voor zijn leden klaar. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar voor al uw vragen over het (naderend) levenseinde.

Lees verder