NVVE

Euthanasie bij dementie

Een wilsverklaring alléén is niet genoeg!

12 april 2019


Euthanasie bij dementie is één van de meest bediscussieerde thema’s uit het huidige euthanasiedebat. De NVVE krijgt er dagelijks vragen over. Daaruit blijkt een discrepantie tussen wat mensen verwachten dat mogelijk is op dit gebied en de weerbarstige praktijk.

Het NVVE symposium geeft inzicht in alle aspecten van de complexiteit van euthanasie bij dementie. Zowel de juridische kant en de toetsingspraktijk wordt belicht als de ervaringen van mensen met een euthanasiewens, hun naasten en de arts. Er is uitgebreid aandacht voor de betekenis van een wilsverklaring bij dementie en hoe u zelf een ‘kraakheldere’ wilsverklaring op kunt stellen. 

Binnenkort vindt u hier het volledige programma. De kaartverkoop start medio maart.

Kom met korting naar het symposium

Meld u aan voor de symposium-nieuwsflits. U hoort dan als eerste wanneer de kaartverkoop start en u ontvangt direct een kortingscode voor 10 euro korting op de toegangsprijs van het symposium.

Aanmelden symposium-nieuwsflits

Praktische informatie

Datum: vrijdag 12 april 2019
Tijd: 9.45 – 16.00 uur
Locatie: Eenhoorn meeting Center Amersfoort, tegenover station Amersfoort
Kosten: 60 euro per persoon.
Betalen: U betaalt via een eenmalige machtiging.
Annuleren: U kunt tot 2 weken voor het symposium kosteloos annuleren.
Daarna wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Over de NVVE

De NVVE is er voor iedereen die waardig wil sterven. Wij willen een optimale uitvoering van de euthanasiewet, vooral voor groepen die in de praktijk geen hulp krijgen, zoals mensen met dementie, chronisch psychiatrische patiënten en ouderen die vinden dat hun leven voltooid is.

Het Adviescentrum van de NVVE staat altijd voor zijn leden klaar. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar voor al uw vragen over het (naderend) levenseinde.

Lees verder

Ontvang onze nieuwsbrief