NVVE

 

 

De NVVE houdt op 30 november in congrescentrum de Reehorst in Ede een symposium met als prikkelende vraag: De pil van Drion, is die er nu?

Diverse interessante sprekers behandelen het onderwerp zorgvuldige zelfdoding en gaan in op de actualiteit. Jos van Wijk van Coöperatie Laatste Wil spreekt met ethicus Gert van Dijk over sterven als medisch of niet-medisch vraagstuk. Advocaat Esther Pans gaat in op de wettelijke kanten van zorgvuldige zelfdoding en Carla Bekkering van het NVVE-Adviescentrum vertelt wat u zelf kunt doen als u een stervenswens heeft.

In de middag vertelt Leonie Vogels over het omgaan met de laatste levensfase en Carolien van Eerde over de zorgvuldige zelfdoding van haar vader, die het einde van dementie niet wilde meemaken. Elly Zwart en Carry Oostdam leggen de rol van de politie uit bij een niet-natuurlijke dood. Dagvoorzitter is NCRV-presentator Lex Bohlmeijer.

Essay

Ruim 25 jaar geleden pleitte rechtsgeleerde Huib Drion in een spraakmakend essay wvoor een middel waarmee mensen een einde aan hun leven kunnen maken,’op een manier die voor henzelf en hun omgeving aanvaardbaar is’. Daarmee was niet alleen ‘de pil van Drion’ geboren, maar ook de nog altijd voortdurende discussie over het recht op zelfbeschikking en hulp bij zelfdoding voor mensen die hun leven voltooid vinden.

Het symposium besteedt aandacht aan het middel van de Coöperatie Laatste Wil en andere zaken rond zorgvuldige zelfdoding en hoe de NVVE hier advies over kan geven. In het middagprogramma is er aandacht voor naasten. Tot hoe ver mogen zij betrokken worden bij de wens van een zelfgekozen levenseinde, zonder tussenkomst van een arts?

Tickets

De NVVE hoopt u deze dag in Ede te verwelkomen. Er is plaats voor maximaal 300 mensen.

  • Prijs voor leden: € 50,- per persoon
    Speciale actie: Leden mogen één gratis introducé die geen lid is van de NVVE meenemen.

  • Prijs voor niet-leden: € 75,- per persoon

Dit is inclusief alle consumpties, lunch en borrel na afloop.

Bestel uw tickets

Bent u onverhoopt verhinderd, dan kunt u ten alle tijde een plaatsvervanger aanmelden.
Bij annulering van deelname tot twee weken vóór het symposium (uiterlijk vóór 16 November 2017), worden geen kosten in rekening gebracht.

Bij annulering binnen twee weken – ná 16 november 2017 of op de Dag van het NVVE symposium zelf, is het volledige inschrijfgeld verschuldigd.
Het aanmelden van plaatsvervangers of het annuleren kan door een e-mail te sturen naar symposium@nvve.nl

Over de NVVE

De NVVE is er voor iedereen die waardig wil sterven. Wij willen een optimale uitvoering van de euthanasiewet, vooral voor groepen die in de praktijk geen hulp krijgen, zoals mensen met dementie, chronisch psychiatrische patiënten en ouderen die vinden dat hun leven voltooid is.

Het Adviescentrum van de NVVE staat altijd voor zijn leden klaar. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar voor al uw vragen over het (naderend) levenseinde.

Lees verder

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief